Wednesday, May 16, 2012

Η ιστορία ενός Ελληνα μετανάστη.....

Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:
1)
Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα)..

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω.
Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία
απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα,
ποιόςαπό τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες  σε  αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα  το σχέδιο αυτό.
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από 'μεγάλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000
 
Ξυπνήστε Ξυπνήστε Ξυπνήστε
Κατάλαβες τώρα...

Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.
Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση ! !
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα  πάρτι του Χριστοφοράκου.
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  ( ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί σου δίνανε τζάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν  δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
 

Κατάλαβες τώρα ...γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.
 

Κατάλαβες τώρα ...γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
 
Κατάλαβες τώρα ...γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες  συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Thursday, May 3, 2012

Η Ινδία και η κοινωνία της

Η Ινδία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο είναι υπαίτιο για πολλά προβλήματά της και το όνομα αυτού κάστα. Οι κάστες, εξακολουθούν να υπάρχουν παρά την απαγόρευση με νόμο και να καθορίζουν την εσωτερική οργάνωση της κοινωνίας καθώς και την ζωή των κατοίκων της Ινδίας.
Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
 
Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
H καθημερινότητα της ζωής μιας παρίας είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητή από τον έξω κόσμο, και όσες ταινίες και ντοκιμαντέρ έχουν γίνει που περιγράφουν τη ζωή τους ίσως μοιάζουν σαν μια κραυγή διαμαρτυρίας αυτών των ατόμων για να αποκτήσουν δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Προπαντός αυτό επιθυμούν, γιατί δεν είναι για κανέναν δίκαιο να ζει περιθωριοποιημένος και στιγματισμένος στην ίδια του τη χώρα, χωρίς δικαίωμα ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο. Γιατί και η θρησκεία τους καταδικάζει να μην έχουν δικαίωμα ούτε στην ζωή αφού είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. ‘‘Οι Ανέγγιχτοι δεν επιτρέπεται να διασχίζουν τη γραμμή που χωρίζει το δικό τους μέρος του χωριού από εκείνο που κατοικούνε οι ανώτερες κάστες. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα ίδια πηγάδια, να επισκέπτονται τους ίδιους ναούς, να πίνουν από τα ίδια φλιτζάνια στα υπαίθρια μαγαζιά ή να εγείρουν αξιώσεις σε γη που βάσει του νόμου είναι δική τους. Τα παιδιά των Ντάλιτ αναγκάζονται να κάθονται στο πίσω μέρος των αιθουσών διδασκαλίας και οι κοινωνίες ως σύνολα ωθούνται να εκτελούν σε βάρος τους εξευτελιστικές τελετουργίες στο όνομα της κάστας’’.
‘‘Πολλά κορίτσια των Ντάλιτ, πριν φτάσουν στην ηλικία της ήβης, εξωθούνται στην πορνεία προς χάριν των αφεντικών των ανώτερων καστών και των ιερέων των χωριών. Η σεξουαλική κακοποίηση και άλλες μορφές βίας κατά των γυναικών συνηθίζονται από τους ιδιοκτήτες γης και την αστυνομία που παραδίδει «πολιτικά μαθήματα» και καταπνίγει τις διαφωνίες, όταν οι Ντάλιτ απαιτούν καλύτερα μεροκάματα, δικαιότερη μεταχείριση ή απλά περνούν από τη γη μελών ανώτερων καστών’’, καταλήγει η έκθεση.
Οι Ντάλιτ, που κατάφεραν να προοδεύσουν από την εργασία τους στις χώρες του Αραβικού Κόλπου, εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως περιθωριακοί όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αμέτρητες καταγγελίες τους για επιθέσεις που δέχτηκαν στην προσπάθεια τους να αγοράσουν γη για τις οικογένειες τους.


Οι κάστες

Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
Εκείνοι που κατόρθωσαν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση, ακόμη αποφεύγονται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ δε μπορούν να στεριώσουν σε επαγγέλματα που κυριαρχούν Ινδουιστές ανώτερων καστών. Αυτό ακριβώς είναι το σύστημα των καστών. Μετρά τέσσερις προνομιούχες κάστες που έχουν δικαίωμα στην ζωή και στον θάνατο και 2.000 ενώσεις varna που δεν έχουν δικαίωμα σε τίποτα. Πρέπει να είναι διαχωρισμένοι από τους υπολοίπους και να ζουν έτσι σε όλη τους την ζωή, περιορισμένοι από το σύστημα, το οποίο παραδίδουν και στα παιδιά τους. Πολλές φορές προκαλούν σε αυτά αναπηρίες για να τα βάζουν να ζητιανεύουν, γιατί τους αποφέρουν περισσότερα σε αυτήν την κατάσταση από ότι γερά. Η υγεία δεν είναι απαραίτητη σε αυτούς. Είναι άγνωστη λέξη. Το μόνο που θέλουν είναι να στέκονται στα πόδια τους με κάθε μέσο. Μικροί μεγάλοι, μαθαίνουν μόνοι τους τρόπους να επιβιώνουν σε μια κοινωνία πολύ σκληρή που μόνος ο τυχερός, ο αδίστακτος και δυνατός.
Οι κάστες είναι αναμφίβολα ένας ιδιαίτερος τρόπος κοινωνικής οργάνωσης της ινδουιστικής κοινωνίας. Η διάρθρωση αυτή για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά το σύστημα αυτό, είναι δυσνόητο και βαθιά συντηρητικό, οπισθοδρομικό και άδικο. Όμως, για τους ίδιους τους Ινδούς που ζουν κάτω από αυτό το καθεστώς, είναι μία ιδεολογική κατασκευή βασισμένη πάνω σε άτυπους κανόνες και αξίες, που είναι αποδεκτοί από όλα τα μέλη του συστήματος αυτού, οι οποίοι δεσμεύονται από αυτούς και δομούν την ζωή τους πάνω σε αυτούς. Οι κάστες αποτελούν τρόπο ζωής, πολιτισμική, ατομική και κοινωνική ταυτότητα, μορφή εργασίας, μορφωτικό επίπεδο, θρησκεία, πολιτική οργάνωση, καταξίωση, αναγνώριση, αγνότητα, μόλυνση, μεταθανάτιο ζωή.
Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
Η Ινδία ακόμη και σήμερα δεν έχει αποβάλει πλήρως το σύστημα οργάνωσης σε κάστες, όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνήσεις με διάφορες πολιτικές και νόμους. Οι κάστες έχουν χαραχτεί στην κοινωνική συνείδηση και όλοι πριν παντρέψουν την κόρη ή το γιο τους ψάχνουν την κάστα από όπου προέρχεται το άτομο που παντρεύουν τα παιδιά τους. Ακόμη και οι αγγελίες γάμων είναι διαχωρισμένες ανά κάστα. Άλλωστε η κάστα κάποιου είναι εμφανής από τον τρόπο ζωής του, ντυσίματος, γλώσσας, νοοτροπίας. Όπως αναφέρθηκε είναι τρόπος ζωής, ταυτότητα ατομική και ομαδική, δύσκολο να αποβληθεί ή να ξεχαστεί. Είναι τόσο δύσκολο όσο και να αλλάξεις φύλο η αλλαγή κάστας. Αυτή η «έμμονη» στις κάστες προέρχεται από την θρησκεία, τον Ινδουισμό. Ο Ινδουισμός με τις έννοιες κάρμα και δαρμα (καθαρότητα και μόλυνση αντίστοιχα) και την μετενσάρκωση, είναι αυτός που κρατά δεμένους τους κατοίκους της Ινδίας στις κάστες. Αν το άτομο θέλει να μετενσαρκωθεί πρέπει να υπακούσει τις εντολές της θρησκείας, οι οποίες είναι συγκεκριμένες και απαραβίαστες. Η θρησκεία σαν κύριο πρόσταγμα για όλα τα μελή της είναι η αγνότητα/ καθαρότητα. Αυτό ισχύει για όλες τις κάστες varna οι όποιες θα αναλυθούν λίγο παρακάτω. Γιατί υπάρχουν και τα jati στα οποία ανήκουν οι Νταλίτ, τα οποία δεν έχουν κανέναν περιορισμό, ούτε και στο τι θα φάνε (οι υπόλοιποι είναι χορτοφάγοι).
Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
Οι κάστες στην Ινδία είναι τέσσερις: οι Βραχμάνοι, οι Ξαντρίγια, οι Βαϊσγια και οι Σούντρα. Η κάθε μία από αυτές συμμετέχει διαφορετικά στην κατανομή της εργασίας. Οι Βραχμάνοι λόγιοι και ιερείς, οι Ξαντρίγια είναι άρχοντες /βασιλείς, οι Βαϊσγια είναι έμποροι και βιοτέχνες και τέλος οι Σούντρα ασκούν τα υπόλοιπα επαγγέλματα (οικοδόμοι, τσαγκάρηδες κα «ταπεινά επαγγέλματα»). Οι κάστες επίσης, έχουν κρυμμένες σχέσεις εξουσίας. Η μία κάστα είναι ανώτερη από την άλλη, διαθέτει περισσότερο κύρος από την άλλη. Και αυτό το κύρος δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση κάθε κάστας, αλλά με την αγνότητα της βάση θρησκείας. Οι πιο αγνοί θεωρούνται οι Βραχμάνοι, οι οποίοι είναι και οι ιερείς και οι παρίες, τα Νταλίτ ή Χαριτζάνς όπως τους έλεγε ο Γκάντι, που είναι οι ακάθαρτοι. Η αγνότητα προϋποθέτει συγκεκριμένο τρόπο ζωής όπως χορτοφαγία, θυσίες όχι με ζώα, γάμους μόνο από την κάστα προέλευσης, καθαριότητα, πίστη, οι γυναίκες με τον θάνατο του συζύγου να καίγονται μαζί του στην νεκρική πυρά (αυτό βασικά είναι προαιρετικό, όμως η γυναίκα για να μην στιγματιστεί και περιθωριοποιηθεί κοινωνικά θεωρεί προτιμότερο να καεί με τον σύζυγο της, ενώ κάτι αντίστοιχο δεν προβλέπετε για τον σύζυγο).
Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία
Για τους Ινδούς βέβαια, αυτό το σύστημα δεν φαντάζει άνισο, ούτε άδικο. Είναι όπως είπαμε και προηγουμένως η δική τους πραγματικότητα, το ατομικό τους πλαίσιο αναφοράς. Δεν μπορούν να διανοηθούν να αλλάξουν την ζωή τους, ούτε να την βγάλουν εκτός κάστας. Αν και έπρεπε να την προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα, στα νέα επαγγέλματα και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν συνέχεια να δημιουργούνται νέες κάστες κάθε φορά που νέα επαγγέλματα προκύπτουν.
Αλλά πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένα σύστημα, το οποίο έχει καταφέρει να εντυπωθεί τόσο βαθιά στην ατομική και συλλογική συνείδηση, να γίνει ταυτότητα, θρησκεία, σκέψη, τρόπος ζωής; Έχει καταφέρει να ελέγχει τα μέλη του αποτελεσματικά και χωρίς καθόλου κόπο και βία. Μόνοι τους έχουν καταφέρει να τιμούν τους κανόνες του και να αποδίδουν δικαιοσύνη στους παραβάτες του συστήματος. Καμία άλλη παρέμβαση δεν υπάρχει. Αυτό φαίνεται και στην αδιαφορία που δείχνει η κοινωνία στην νομοθεσία υπέρ των Ντάλιτ. Δεν τηρείται σχεδόν ποτέ, μόνο στον δημόσιο τομέα (σχολεία, δημόσια επαγγέλματα, υπηρεσίες). Η κοινωνία της κάστας έχει δικούς τις αυτορυθμστικούς νόμους, κανόνες και αξίες, που επιφέρουν την εσωτερική γαλήνη και τάξη.


 Slumdog Millionaire - Κάστες Ινδία


Το συνοδευτικό οπτικό υλικό του παρόντος άρθρου δεν υπόκειται στην ίδια άδεια χρήσης που διέπει το κείμενο και τη δικτυακή πύλη.